I love all things around me especially you, you and you coz we must treasure them before they are gone

click me!

Sunday, July 2, 2017

Jalan-jalan beraya di Forest City

kan ari tu aku cakap Abang n famili nak datang beraya ke JB kan. so ari kamis tu aku amik half day. Akak pun balik keje awal. kitorg dah janji nak jumpa kat rumah Gelang Patah. sampai je sana Akak cakap kol 3 baru gi beraya. aku dah la lapar. pagi nya aku sarapan roti je. perut dah bunyi kruk2 dah...

so kol 3 kitorg gerak gi beraya rumah Ayah. pulak tu Ayah ada buat mee goreng. kitorg makan dah macam piranha dah. mee goreng tinggal sikit je dalam mangkuk tapi masing2 segan nak habiskan. hehehe lepas tu kitorg bergerak ke Forest City sambil2 bergambar raya. tapi gambar semua macam apa tah. budak2 ni semua x reti duduk diam. lagi2 Nia dah jumpa Addin kan. laju je diorg ni jalan sana sini. haishhhh






x sempat nak snap masing2 dah jalan tempat lain. hahaha











typical Ari.....hahahahah








budak paling hepi kat situ....





pulak tu kat Forest City pool die dah buka pada umum. siap ada water slide besar. lagi la budak2 ni meroyan nak mandi. terpaksa kitorg cepat2 blah gi rumah Akak. banyak sangat dugaan kat situ.

malam tu kitorg gi Bazar Karat. Abang kata saja nak pusing2 situ. sebelum tu, kita gi makan dulu. konon nak ajak Abang makan kat IT Roo Cafe tapi penuh. gi Boat Noodle pun penuh. last2 kitorg gi makan kat restoran Nasikkk. masing2 order nasi goreng lain2 tapi bila sampai semua rupa dan rasa sama je. hahahaha nasib baik sedap walaupun pedas. tetiba Adik whatsapp kata nak join.

setel makan, si kecik Aamal dah mula meragam nak main. so x jadi pusing Bazar Karat, kitorg berpindah ke Dataran Bandaraya lak. Nia dgn Ari cam biasa la kalau sampai sana mesti nak naik kereta. lagi2 Al rajin melayan kan. Addin nampak Nia naik, die pun nak jugak. so Nia naik dgn Ari, Addin naik dgn Aamal. Nia kan dah biasa so laju jela die bawak. Addin bawak slow je. hahahaha sejam je kitorg kat sana pastu terus balik rumah Akak. Adik pun tido rumah Akak.

esoknya Adik gi keje, kitorg lak gi jalan2 cari makan. hehehehe

sekali bersambung daa....



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...